NaslovnaUslugeIspitivanje namirnica

Ispitivanje namirnica

Zavod za javno zdravlje vrši mikrobiološka i hemijska ispitivanja namirnica i to:

  • Mleko - sterilizovano i pasterizovano - kvalitet
  • Jogurt, kiselo mleko, kefir - kvalitet
  • Kondezovano mleko - kvalitet
  • Mleko u prahu - kvalitet
  • Pavlaka - kvalitet
  • Maslac - kvalitet
  • Kajmak - kvalitet
  • Sir - kvalitet
  • Topljeni sir - kvalitet
  • Sladoled - krem i mlečni - kvalitet
  • Sladoledni desert - kvalitet
  • Pivo - kvalitet
  • Alkoholna pića - kvalitet
  • Žita - kvalitet
  • Oljušteno žito - kvalitet
  • Mlinski proizvodi od pšenice , raži i sl. ( sve sem kukuruza ) - kvalitet
  • Mlinski proizvodi od kukuruza - kvalitet
  • Hleb - kvalitet
  • Pecivo - kvalitet
  • Druge vrste pekarskih proizvoda ( krofne, burek i sl. ) - kvalitet
  • Testenine i srodni proizvodi - kvalitet
  • Brzo smrznuta testa - kvalitet
  • Med - kvalitet
  • Osvežavajuća bezalkoholna pića - kvalitet
  • Sokovi - kvalitet
  • Kafa - kvalitet
  • Šećer - kvalitet
  • Čaj - kvalitet
  • Senf - kvalitet
  • So - kvalitet
  • Kakao proizvodi i čokolada - kvalitet
  • Začini - kvalitet
  • Supe - kvalitet
  • Jestiva biljna ulja sa naznakom sirovine - kvalitet
  • Jestiva biljna ulja bez naznake sirovine i srodni proizvodi - kvalitet
  • Masni namazi i složeni masni namazi - kvalitet
  • Majonez i proizvodi srodni majonezu - kvalitet
  • Jestivo maslinovo ulje i jestivo ulje komine masline - kvalitet
  • Jestive životinjske masti - kvalitet
  • Sveža riba, smrznuta riba, smrznuti proizvodi od ribe, soljena riba, proizvodi od žaba, kornjača i puževa - kvalitet
  • Riblje konzerve, proizvodi od rakova, školjkaša i morskih ježeva - kvalitet
  • Polukonzerve od morske ribe - kvalitet
  • Polukonzerve od slatkovodne ribe ( kavijar i riblja ikra )- kvalitet
  • Dimljena riba - kvalitet
  • Sušena riba - kvalitet
  • Meso stoke za klanje,peradi, divljači, gotova smrznuta jela, suvo meso peradi - kvalitet
  • Proizvodi od mesa - usitnjeno meso - kvalitet
  • Kobasice - kvalitet
  • Konzerve, suvomesnati proizvodi, alnina, ostali proizvodi ( jela u želeu, mesne salate i pihtije ) - kvalitet
  • Konzerve od mesa peradi - kvalitet
  • Sveže voće, kesten, pistać u ljusci, seme sezama, semenke bundeve i plod rogača, smrznuto voće, smtznuto povrće, sok od povrća - kvalitet
  • Orah u ljusci, jezgro oraha, lešnik u ljusci, jezgro lešnika, badem u ljusci, jezgro badema, kikiriki u ljusci, jezgro kikirikija, urme, grašak u zrnu ( zreo ), sočivo, pasulj u zrnu, voćni sok u prahu - kvalitet
  • Seme maka, sušeno voće, sušeno povrće - kvalitet
  • Smrznuta kaša od voća, pasterizovana kaša od voća, matični voćni sok, kompot, voćni žele, kandirano voće - kvalitet
  • Pasterizovano voće,slatko, džem, marmelada, pekmez, voćni žele - kvalitet
  • Voćni sok - kvalitet
  • Koncentrisani voćni sok, voćni sirup - kvalitet
  • Citrus baze - kvalitet
  • Ostali proizvodi od voća, stona maslina - kvalitet
  • Sterilisano povrće - kvalitet
  • Pasterizovanopovrće, marinirano povrće - kvalitet
  • Ajvar - kvalitet
  • Biološki konzervirano povrće - kvalitet
  • Koncentrisani sok od povrća - kvalitet
  • Sušena paprika - kvalitet
  • Umak od povrća - kvalitet
  • Pečurke ( sveže ) - kvalitet
  • Šampinjoni - kvalitet
  • Sterilizovane jestive pečurke, jestive pečurke u ulju, jestive pečurke u umaku - kvalitet
  • Pasterizovane jestive pečurke, fermentisane jestive pečurke - kvalitet
  • Salamurene jestive pečurke - kvalitet
  • Sušene jestive pečurke - kvalitet
  • Bakteriološki pregled namirnica
  • Pregled na antibiotike u životnim namirnicama
  • Teški metali u namirnicama
  • Određivanje žive u namirnicama
  • Određivanje arsena u namirnicama
  • Bromatološka analiza namirnica 

 
rszdravlje 
whologo
batut
krusevac

RFZO

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Copyright 2023 © VAMISA