Zavod za javno zdravlje vrši mikrobiološka i hemijska ispitivanja namirnica i to:
- Mleko - sterilizovano i pasterizovano - kvalitet
- Jogurt, kiselo mleko, kefir - kvalitet
- Kondezovano mleko - kvalitet
- Mleko u prahu - kvalitet
- Pavlaka - kvalitet
- Maslac - kvalitet
- Kajmak - kvalitet
- Sir - kvalitet
- Topljeni sir - kvalitet
- Sladoled - krem i mlečni - kvalitet
- Sladoledni desert - kvalitet
- Pivo - kvalitet
- Alkoholna pića - kvalitet
- Žita - kvalitet
- Oljušteno žito - kvalitet
- Mlinski proizvodi od pšenice , raži i sl. ( sve sem kukuruza ) - kvalitet
- Mlinski proizvodi od kukuruza - kvalitet
- Hleb - kvalitet
- Pecivo - kvalitet
- Druge vrste pekarskih proizvoda ( krofne, burek i sl. ) - kvalitet
- Testenine i srodni proizvodi - kvalitet
- Brzo smrznuta testa - kvalitet
- Med - kvalitet
- Osvežavajuća bezalkoholna pića - kvalitet
- Sokovi - kvalitet
- Kafa - kvalitet
- Šećer - kvalitet
- Čaj - kvalitet
- Senf - kvalitet
- So - kvalitet
- Kakao proizvodi i čokolada - kvalitet
- Začini - kvalitet
- Supe - kvalitet
- Jestiva biljna ulja sa naznakom sirovine - kvalitet
- Jestiva biljna ulja bez naznake sirovine i srodni proizvodi - kvalitet
- Masni namazi i složeni masni namazi - kvalitet
- Majonez i proizvodi srodni majonezu - kvalitet
- Jestivo maslinovo ulje i jestivo ulje komine masline - kvalitet
- Jestive životinjske masti - kvalitet
- Sveža riba, smrznuta riba, smrznuti proizvodi od ribe, soljena riba, proizvodi od žaba, kornjača i puževa - kvalitet
- Riblje konzerve, proizvodi od rakova, školjkaša i morskih ježeva - kvalitet
- Polukonzerve od morske ribe - kvalitet
- Polukonzerve od slatkovodne ribe ( kavijar i riblja ikra )- kvalitet
- Dimljena riba - kvalitet
- Sušena riba - kvalitet
- Meso stoke za klanje,peradi, divljači, gotova smrznuta jela, suvo meso peradi - kvalitet
- Proizvodi od mesa - usitnjeno meso - kvalitet
- Kobasice - kvalitet
- Konzerve, suvomesnati proizvodi, alnina, ostali proizvodi ( jela u želeu, mesne salate i pihtije ) - kvalitet
- Konzerve od mesa peradi - kvalitet
- Sveže voće, kesten, pistać u ljusci, seme sezama, semenke bundeve i plod rogača, smrznuto voće, smtznuto povrće, sok od povrća - kvalitet
- Orah u ljusci, jezgro oraha, lešnik u ljusci, jezgro lešnika, badem u ljusci, jezgro badema, kikiriki u ljusci, jezgro kikirikija, urme, grašak u zrnu ( zreo ), sočivo, pasulj u zrnu, voćni sok u prahu - kvalitet
- Seme maka, sušeno voće, sušeno povrće - kvalitet
- Smrznuta kaša od voća, pasterizovana kaša od voća, matični voćni sok, kompot, voćni žele, kandirano voće - kvalitet
- Pasterizovano voće,slatko, džem, marmelada, pekmez, voćni žele - kvalitet
- Voćni sok - kvalitet
- Koncentrisani voćni sok, voćni sirup - kvalitet
- Citrus baze - kvalitet
- Ostali proizvodi od voća, stona maslina - kvalitet
- Sterilisano povrće - kvalitet
- Pasterizovanopovrće, marinirano povrće - kvalitet
- Ajvar - kvalitet
- Biološki konzervirano povrće - kvalitet
- Koncentrisani sok od povrća - kvalitet
- Sušena paprika - kvalitet
- Umak od povrća - kvalitet
- Pečurke ( sveže ) - kvalitet
- Šampinjoni - kvalitet
- Sterilizovane jestive pečurke, jestive pečurke u ulju, jestive pečurke u umaku - kvalitet
- Pasterizovane jestive pečurke, fermentisane jestive pečurke - kvalitet
- Salamurene jestive pečurke - kvalitet
- Sušene jestive pečurke - kvalitet
- Bakteriološki pregled namirnica
- Pregled na antibiotike u životnim namirnicama
- Teški metali u namirnicama
- Određivanje žive u namirnicama
- Određivanje arsena u namirnicama
- Bromatološka analiza namirnica